Hoe kan ik mijn domeinnaam doorsturen naar een andere URL?

Dit kunt u doen door URL records toe te voegen in uw DNS instellingen:

Screenshot 2022-06-27 at 17.23.19.png

De velden zijn, in volgorde, als volgt:

1. Name, het stukje voor uw domeinnaam dat doorgestuurd moet worden, bijvoorbeeld www
  2. Type, het type record wat u wilt toevoegen, in dit geval URL.
  3. Value, de waarde van het record, in dit geval de URL waar u naar toe wilt doorsturen, bijvoorbeeld https://www.nu.nl
  4. Value (2e tekstvak), de type van het record, in dit geval kunt u kiezen uit:
    • 0 - een iframe redirect, hierbij blijft de oude URL zichtbaar (dit wordt niet ondersteund door alle bestemmingen).
    • 1 - een header redirect, hierbij komt de nieuwe URL zichtbaar (deze optie raden wij aan).
  5. De TTL, hoe lang deze waarde gecached wordt, wij raden 3600 aan.

Let op:

1. Eventueel oude records met het type A of AAAA en dezelfde naam (bijvoorbeeld www) verwijderd moeten worden.
  2. Doorsturen werkt alleen als bestemming en niet als oorsprong, dus https://mijndomein.nl zal een foutmelding geven.
  3. Het kan 1-4 uren duren voordat een DNS wijziging is doorgevoerd.

Wij hebben ook een artikel hoe u de DNS kunt wijzigen:
https://support.qweb.nl/cerberus/profiles/kb/358-Hoe-wijzig-ik-mijn-DNS

Properties ID: 000360   Aantal keren bekeken: 1016   Geactualiseerd: 2 years ago
Filed under:
Attachments